Kvallité SjöbergKvalité Sjöberg – En nyhet i ekologisk bomull och lin

Det nya möbeltyget i bomull/lin heter Sjöberg.
En vacker blå och en mustig röd finns som stor
och liten ruta, samt matchande enfärgad.
Fina att kombinera med våra tryckta 1700-tals mönster.

Den stora rutan är ca. 5 cm bred. Den lilla rutan är ca. 1 cm bred.


Ulltyget ThereseUlltyget Therese

Ulltyget Therese är ett nytt möbeltyg i klara basfärger
och med en diskret rand.

Tyget tål 40 000 varv Martindale.
Skötsel: Skumtvätt eller kemtvätt.
Bredd: 150 cm.


Läs mer om ulltyget Therese genom att klicka på bilden!

Möbeltyget AndreasMöbeltyget Andreas

Vårt senaste möbeltyg är i en mjuk kvalitet som inte skrynklar, av ekologisk bomull tillsammans med polyester och viskos.

Finns i åtta fina färger, och passar även till draperi och kuddar.


Toarp, ulltygMöbeltyger från Stjerntextil

Berghems Väveri har nu tagit över försäljningen av möbeltygerna ur Stjerntextils kollektion!

Ulltygerna Gustav, Orsa, Rättvik och Toarp, samt stiltyget Drottningholm kommer att ingå i Berghems ordinarie sortiment.

Vi har vissa färger kvar av utgående kvalitéer från Stjerntextil: Castor, Lazio, Neapel, Solliden, Valetta, Bremen, Monza, Haag och Ätran, vilka säljs ut till rabatterat pris.(Bilden visar ulltyget Toarp)

Melodi på 100% linLinnevävar till tryck

Nu trycks Ljungbergs mönster på linneväv från Berghems Väveri.
Vi tillverkar grundvävar i 100% lin och 100% eko-bomull, samt möbelslubb i eko-bomull/lin för tryck.

Kontakta oss gärna om du är intresserad av våra vävar att trycka på!

Ekologisk bomullTydligare märkning av våra ekologiska varor

Genom att i fortsättningen tydligare märka våra produkter hoppas vi att det ska bli enklare att urskilja vilka varor som är ekologiska. Vi är väldigt glada för att intresset för vårt ekologiska sortiment är stort.

Allt bomullsgarn vi använder är ekologiskt. Garnet är färgat enligt Öko-Tex/Oeko-Tex Standards strikta regler. Den ekologiska bomullen har en härlig lyster och en mjukhet som är behaglig att ha i sitt hem.

Svensk Textil i SamverkanVälkommen till Ljungbergs nya hemsida!

Varumärket Ljungbergs har sedan 2015 nya ägare och vi på Berghems Väveri är glada och stolta över att kunna bära vidare ännu ett svenskt kulturarv.

ljungbergstextil.se

Palett NyansNyans och Palett

Två soliga vårnyheter. Nyans och Palett är ulltyger med vacker lyster. Klicka på respektive bild för att se alla färger och mer information om tygerna.Midvinter

Den vackra kollektionsgalgen med traditionella tyger för vinterns högtider heter Midvinter. Naturnära material med jordfärger och djupare röda nyanser i kombination med vinterns vita. Tyger för möbler, kuddar och gardiner.

Isblomma Trend diamant Linus Mariefred Freja Petter LinnéGod Jul

Stilrena godisbitar ingår i kollektionsgalgen God Jul. Den innehåller möbeltyger, alltyger och gardintyger för hemmets alla rum. Materialen är lin/bomull eller polyester/ekobomull.

Kapten ruta Micro Ingegerd Mini rand Björkö Slånblomster röd Isblomma Storruta ClubrandIngegerd

Fina ränder ton i ton som samsas i flera olika färgställningar. Det finns två gröna varianter att välja mellan - en olivgrön och en grågrön. Tyget heter Ingegerd och är ett väftrandigt (tvärrandigt) möbeltyg i modern allmogestil. Ett tyg som väldigt väl lämpar sig till stolsitsar, soffor och sofflock. Materialen är ekologisk bomull, polyester och viskos.

Ingegerd Ingegerd Ingegerd Ingegerd Ingegerd Ingegerd Ingegerd
RostTrio - ett ulltyg med retrokänsla

Trio är ett möbeltyg i ull med varp av polyester/viskos. Inspirerat av det klassiska möbeltyget Hindås som vävdes på Berghems Väveri i början av 1960-talet.

Trio Trio Trio Trio Trio Trio Trio Trio Trio Trio

Många nya ullfärger

Flera av våra ulltyger har fått kompletterande färger, framför allt i grått och svart. Snyggt, lättmatchat, och stilrent!
På grund av förändringar i garnlagret kommer de nya färgerna i Rörvik rand och Rörvik enfärgad att ersätta motsvarande gamla färger.

Karolina Meliss Repris Rörvik enfärgad Rörvik enfärgad Rörvik enfärgad Rörvik enfärgad Rörvik enfärgad Rörvik enfärgad Rörvik enfärgad Rörvik enfärgad Ulrika
Isblomma designern.

Gnistrande nytt!

Isblomma är ett nytt gardintyg i ausbrennerteknik.
Material: bomull/polyester.
Maskintvätt 40 grader, låt dropptorka.
Bredd: 145 cm.

Lina Palett Linus Palett

Lina och Linus

Två nya alltyger i bomull/lin i en gemensam färgskala om tio härliga färger, vilket gör att de är lätta att kombinera fritt.

Lina är en kypert och Linus är en tvåskaft med fin struktur.

Båda klarar 35 000 varv Martindale och går att tvätta i 60 grader.

Freja Pastellpalett Freja Naturpalett

Freja

Ett möbeltyg i ull med varp av Trevira CS. Tyget har hög flamhärdighet och hög slitstyrka.

Freja finns i 16 färger som är uppdelade på två kollektionsgalgar. En med pigga, klara pasteller och en med harmoniska grå och bruna toner.

Vi använder bara ekologisk bomull

Vi använder bara ekologisk bomull

Sedan 2010 är det bomullsgarn vi använder till 100% ekologiskt. Bomullsgarnet färgas av det tyska företaget Textilgruppe Hof. Färgerna som används är godkända enligt Oeko-Tex. Garnet är av absolut yppersta kvalitet. Vi är väldigt glada över att kunna göra en insats för miljön utan avkall på kvaliteten.

Björkö Rand, med Björkö Enfärgad i bakgrunden.

Björkö

Ett alltyg av bomull, lin, polyester och viskos. Finns som Björkö Enfärgad och Björkö Rand i klara färger eller melerad. Maskintvätt 60 grader.

Max rand och ruta

Nya Linnekvalitéer

Kollektionen Linnekvaliteér innehåller möbeltyger med olika struktur i flera vackra nyanser av bomull, lin, polyester och viskos. Kan tvättas i 60 grader och tål 30 000 varv Martindale.

Max rand och ruta

Max

Ett alltyg i 60% bomull och 40% lin. Tål maskintvätt i 60 grader och 30 000 varv Martindale. Max Rand finns i 12 olika färgställningar och Max Ruta i 6 färgställningar.

Mini rand och ruta

Mini

Ett nytt mönster i vår populära lillkvalitet. Polyester, viskos och ekologisk bomull i små rutor och ränder. Mini Rand och Mini Ruta finns i 12 färgställningar.

Sofia rand och ruta

Sofia

Ett möbletyg i mjuk kvalitet av 100% ekologisk bomull.
Finns som Sofia Rand och Sofia Ruta i sju olika färgställningar. Går att tvätta i 60 grader och tål 25 000 varv Martindale.